Cildinizde karşılaştığınız ve çeşitli kozmetik ürünleri ile düzeltmekte zorlandığınız cilt kusurlarını plazma pen uygulaması ile kolay bir şekilde düzeltebileceğinizi biliyor musunuz? Ameliyatsız bir estetik yöntemi olan plazmapen uygulaması, plazma enerjisinin kullanılarak cildin yenilenme sürecini başlatması olarak tanımlanabilir.
Son dönemin popüler uygulamalarından biri olan plazmapen tedavisi, yeni doku oluşumunu başlatarak cilt kusurlarının ortadan kaldırılmasını amaçlar. Plazma pen nedir? Plazma Pen ne ise yarar sorularını yanıtlamadan önce plazmanın ne olduğunu tanımlamak gerekir. Maddeye enerji verilmesi sonrasında maddenin sırasıyla katı, sıvı ve gaz formuna dönüştükten sonra ortaya çıkan enerji, plazma olarak tanımlanır.
Maddenin 4. formu olarak da bilinen plazma, günümüzde uzman estetisyenler tarafından cilt kusurlarını düzeltmede kullanarak oldukça başarılı sonuçlar elde etmektedir. Siz de profesyonel Kocaeli güzellik merkezi adresimizi ziyaret ederek konuyla ilgili detaylara ulaşabilir, dilerseniz plazma pen uygulaması başta olmak üzere profesyonel uygulamalarımızdan yararlanabilirsiniz.
Plazma Pen Nasıl Uygulanır?
Kalem benzeri bir cihazla uygulanması sebebiyle plazma pen olarak isimlendirilen bu uygulama, kişilerin konforu gözetilerek gerçekleştirilmektedir. Hızlı bir yenileme süreci sağlamanasının yanı sıra son derece güvenilir bir işlem olması gibi birçok avantaja sahiptir. Detaylı olarak ele almak gerekirse plazma pen cihazı ile uygulama, aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir;
- Öncelikli adım, tedaviye uygunluğun belirlenmesidir. Tedavi için risk grubunda olmadığınız takdirde işlemlere başlanır.
- Uygulama yapılacak bölge anestezik krem yardımıyla lokal olarak uyuşturulur.
- Plazma kalemi yardımıyla belirlenen bölgeye milimetrik olarak atışlar yapılır.
- Atış sonrası cilt üzerinde küçük kahverengi lekelenmeler oluşur.
- Farklı bölgelerde uygulanmaya müsait olan bu tedavide uygulamalar, bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir.
Plazma Pen Kullanım Alanları
Çalışma sistemine bakıldığında plazma pen tedavisi, mikro hasarlar ile cilt yenilemeyi esas alır. Bu minvalde plazmapen tedavisini ciltte çeşitli alanlarda uygulamak mümkündür. Peki ameliyatsız göz estetiği olarak da bilinen plazma pen hangi tedavilerde kullanılır, kullanım alanları nelerdir?;
- Sarkan alt ve üst göz kapaklarında
- Gıdı toparlamada
- Yüz ve dekolte sıkılaştırmada
- Bacak ve karın bölgesi başta olmak üzere cilt çatlaklarında
- Alın kırışıklıklarında
- Leke tedavisinde
- Siğil ve ben sildirmede
- Yara ve ameliyat izlerinde
- Dudak üzeri çizgi ve kırışıklıklarda uygulanabilmektedir.
Kimler Plazma Pen Uygulaması Yaptıramaz?
Bilindiği üzere çoğu güzellik uygulaması, işlemin yapılışı ve kullanılan içerikler sebebiyle bazı kişilerde risk oluşturabilmektedir. Herhangi bir yan etki veya olumsuz durumla karşılaşmamak adına plazma pen uygulamasının riskli görüldüğü kişiler aşağıdaki gibidir;
- 18 yaşından küçükler
- Egzaman, sedef ve rose hastalığı bulunanlar
- Gebeler ve emziren kadınlar
Bu grup dışında kalan hem kadın hem de erkeklerde yılın her döneminde plazma pen ben silme, sıkılaştırma, leke giderme ya da Plazma Pen çatlak tedavisi gibi işlemlerin yapılması mümkündür.
Plazma Pen Tedavisi Kaç Seans Uygulanır?
Son yılların popüler bu cilt bakım uygulaması, kadınlar başta olmak üzere erkeklerin de tercihi olmaktadır. Plazma pen öncesi ve sonrası arasında önemli farkların gözlemlendiği bu uygulamada seans süreleri ve seans sayıları, birçok kritere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Genellikle tek seansta başarılı sonuçlar elde ediliyor olsa da daha kalıcı ve etkili bir sonuç için birkaç seans gerekebilir.
Plazma Pen İşlemi Ağrılı Mıdır?
Cevabı en çok merak edilen sorulardan biri olan Plazma pen işlemi ağrılı mıdır? sorusunun yanıtı, uygulamanın yapıldığı güzellik merkezine göre değişiklik gösterebilir. Profesyonel güzellik merkezlerinde uzman estetisyenler tarafından yapılan uygulamalarda hasta konforu ve güvenliği esas alınmakta olup kullanılan anestezik kremler sayesinde herhangi bir ağrı ya da acı oluşmaz. Uygulama sürecinde ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenlerin bilgisi, estetisyen tarafından hastaya iletilir. Bu sayede kısa bir iyileşme süreci sonrası hasta, günlük yaşamına dönebilmektedir.