Fraksiyonel Lazer Nedir?

Son dönemlerde cilt bakım hizmeti veren pek çok merkezde fraksiyonel lazer sıkça uygulanmaya başlandı. Peki, fraksiyonel lazer nedir, ne işe yarar, uygulama sonrasında neler yapılmalıdır? Konuya ilişkin merak edilenleri sizler için derledik.

Cildin yenilenmesi ve gençleşmesi amacı ile kullanılan bu yöntem aslında cildin alt katmanlarında mikro yaralar açmaktadır. Bu şekilde cildin yenilenme sürecini hızlandıran fraksiyonel lazer cildin daha pürüzsüz ve temiz görünmesini sağlar. Diğer yandan CO2 lazer, fraksiyonel lazerin bir türü olarak da ifade edilmektedir.

Dikkatinizi Çekebilir: Dermapen

Fraksiyonel Lazer Tedavisi Nasıl Yapılır?

Fraksiyonel lazer tedavisi uygulamasının mutlaka profesyonel bir kurumda, alanında uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Fraksiyonel lazer tedavisi aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Fraksiyonel lazer tedavisine başlanmadan önce cilt güzelce temizlenir ve anestezi işlemi uygulanır.
  • Lazer cihazı cilt üzerinde gezdirilerek işleme başlar ve mikro yaralar oluşturulur.
  • Tedaviden sonra cilde uygun olarak cilt yatıştırıcı kremler verilir.
  • Fraksiyonel lazer tedavisi lazer çatlak tedavisi ya da sivilce izleri lazer tedavisi için de tercih edilebilir.
  • İşlemin süresinin kişiye göre değişkenlik göstermesi ile birlikte ortalama süre 30 – 60 dakika olarak ifade edilmektedir.
Fraksiyonel lazer
Fraksiyonel lazer

Fraksiyonel Lazer Kimlere Uygulanır?

Günümüzde kadın erkek fark etmeksizin kendi cildine önem veren herkesin tercih edebileceği bir işlem olan fraksiyonel lazer, cilt yenileme ve lekeleri gidermek isteyen kişilere uygulanır. Fraksiyonel lazer yaptıranlar genellikle akne izleri, ince çizgiler ve kırışıklıklar sebebi ile bu tedavi yöntemini tercih ederler. Aynı zamanda cilt tonu renk eşitsizliği için de bu tedavi tercih edilebilir.

Kısaca ifade etmek gerekirse cilt tonu ve yapısı uygun olan herkese uygulanabilecek olan bu tedavi yönteminde fraksiyonel lazer seans ücreti, tedavi edilecek alanın büyüklüğüne ve seans sayısına bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.

Dikkatinizi Çekebilir: Kocaeli Lazer Epilasyon

Fraksiyonel Lazer Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Fraksiyonel lazer tedavisi öncesi cilt mutlaka temizlenmelidir. Aynı zamanda da güneşin zararlı ışınlarına karşı da mutlaka korunması gerekmektedir. Cildi tahriş edecek ürünlerin kullanımından kaçınmalı ve mümkün olduğu kadar da güneşe çıkılmamalıdır. Güneşe çıkacakların da güneş kremi kullanması gerekmektedir.

Fraksiyonel lazer sonrası mutlaka nemlendirici kremler uygulanmalı ve cilt tamamen iyileşerek makyajdan uzak durulmalıdır. İlk dönemlerde kızarıklık ve şişkinlik görülebilecek normal durumlar arasındadır.

Fraksiyonel Lazerin Faydaları Nelerdir?

Günümüzde pek çok kişinin tercih ettiği önemli bir cilt tedavisi olarak karşımıza çıkan fraksiyonel lazerin faydaları şu şekilde:

  • Cildin yenilenmesini hızlandırır
  • Göz ve ağız çevresindeki ince çizgileri azaltır
  • Akne ve yanık izine lazer tedavisi olarak kullanılır
  • Cildin tonunu ve dokusunu iyileştirir
  • Fraksiyonel lazer yaptıranlar genel olarak daha genç ve sağlıklı bir cilt yapısına sahip olur.

Fraksiyonel Lazer Fiyatları

Her işlemde olduğu gibi fraksiyonel lazer yaptıracak kişiler de fraksiyonel lazer fiyatları konusunda araştırma yapıyor. Fiyatlar genel olarak tedavi edilecek alanın büyüklüğüne ve seans sayısına göre farklılık gösterebilmektedir. Fiyatlar hakkında bilgi almak için uzman bir klinikle görüşmek daha sağlıklı olacaktır.

Tavsiye : Lazer Epilasyon Nedir

Fraksiyonel Lazer ile Normal Lazer Arasındaki Farklar Nelerdir?

Fraksiyonel lazer her şeyden önce cildin mikro bölgelerde tedavi ederek daha hızlı iyileşme sağlamasına yardımcı olur. Sanılanın aksine büyük değil minimal yan etki yaratır.

Öte yandan normal lazer ise geniş alanları tedavi etmesi ile bilinmektedir. Bu lazer türünde de, iyileşme süresi daha uzundur. Yara izi lazer tedavi ve yanık izine lazer tedavisi için fraksiyonel lazer daha etkili ve güvenli bir seçenek olması sebebi ile pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Son olarak fraksiyonel lazer tedavisi cilt dokusuna daha az zarar verir.

Fraksiyonel Lazer Kaç Seans Sürer?

Seans için tedavi bilgisi kişilerin cilt durumuna göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel olarak fraksiyonel lazer tedavisi genellikle 3-5 seans sürmektedir. Öte yandan seans sayısı, tedavi edilecek alanın büyüklüğüne ve cildin durumuna bağlı olarak değiştiği için bu noktada size en ayrıntılı bilgiyi uzmanlar verecektir.

Karbondioksit lazer ile yapılan tedavilerde de seans sayısı benzer durumlarla belirlenmektedir. Lazer sivilce izi tedavisi için, seanslar arasında genellikle 4-6 hafta beklenir. Bu şekilde cilt dinlenecek ve bir sonraki seansa kadar kendini toparlayacaktır. Her seans yaklaşık 30-60 dakika sürer ve tedavi süresi kişiye göre değişebilir. Tedaviden yüzde 100 verim alabilmek için seanslara aksatılmadan devam edilmesi önerilmektedir. 

 

Menü